Hem / Blogg /

5 tips när en blöja läcker på natten

Vi vet att när en blöja läcker är det ett stort problem, men ta dig tid att experimentera med dessa tips och kom ihåg att du inte är ensam i denna resa. Snart kommer nätterna att vara lugna och fridfulla igen. Så kämpa på och låt inte läckande blöjor förstöra din nattsömn.
Malin King

Sömncoach & doula

blöja läcker på natten

Blöja läcker på natten – 5 tips för att besegra läckande blöjor

Finns det nått mer irriterande än ett barn som sover gott, men vaknar av att blöjan har läckt? Många föräldrar har stött på detta frustrerande problem. Men misströsta inte, här är några smarta knep som kan hjälpa dig när en blöja läcker på natten!

1. Size up

Att gå upp en storlek på nattblöjan kan vara en enkel lösning. Barn är olika, och deras nattbehov varierar också. Testa att gå upp en storlek från storleken barnet normalt bär under dagtid och se om det gör en skillnad.

2. Använd dubbla blöjor

Ibland kan det vara smart att överdriva. Prova att sätta på ditt barn den vanliga blöjan som den bär under dagen och sedan en blöja med en större storlek ovanpå inför natten, alltså två blöjor. Det kan verka tokigt, men det kan faktiskt fungera som en dubbelt skydd och hjälpa till att fånga eventuella läckage.

3. Tejpa ner

Ett enkelt tips är att tejpa ner blöjan, speciellt för pojkar då mycket kiss samlas i framdelen av blöjan. Då finns det inte något utrymme för läckage. Det är fantastiskt hur något så enkelt kan göra en sådan skillnad!

blöja läcker

4. Dra på blöjor

Om du använder drag-på-blöjor eller pull-ups kan dessa blöjor ha mindre skydd på sidorna där den elastiska delen sitter. Om det ofta läcker från denna del, testa en tejpblöja för att se om det hjälper till att förhindra dessa oönskade blöjläckage.

5. Testa ett annat blöjmärke

Det finns en uppsjö av olika blöjmärken med olika passformer. Att hitta det perfekta märket för ditt barn är inte alltid lätt. Testa olika märken och var inte rädd att utforska nya alternativ. Det är en ständig process att hitta vad som fungerar bäst för just ditt lilla mirakel.

Vill du ha mer tips? Då kan du ta hjälp av fina sömnkurser ”En bra start” för bebisar mellan 0-4 månader, ”Dags för zzz” för barn mellan 5-24 månader eller ”Nu eller aldrig” för barn mellan 2-6 år.

Dela inlägg: