Hem / Tjänster / Nu eller aldrig​

Nu eller aldrig​

2-6 år
Det är aldrig för sent att ändra sömnvanor. Kursen passar äldre barn som fortfarande kämpar med sömnen som sover i eller du önskar att barnet ska sova i egen öppen säng, hussäng eller madrass på golvet.

Kurs innehåll

Det är aldrig för sent för få god sömn.

Sömnkursen ”Nu eller aldrig” innehåller bland annat tips om nattuppvak, utdragna nattningar och sovträningstekniker för öppen säng. Känner du dig trött på att ännu inte fått sova en hel natt – då är detta en kurs för dig.

Kursen passar om du har ett barn som är 2-6 år och som du önskar sover i en egen öppen säng så som juniorsäng, madrass, eller hussäng. *5 olika sovträningstekniker för ge ditt barn större självförtroende i sin sömn. Kursen innehåller 10 st kapitel, de är uppdelade i kortare filmer och det är 35 st avsnitt totalt.

It’s never too late to correct our mistakes.
And if we don´t we risk repeating them.

Lisa Madigan
4.6/5
4.7 Fantastiskt bra
Rebecka

mamma till pojke 2 år​

5/5

Inatt sov sonen 19:30-06:30 !!!!! 😭😭 dag 5. Alltså VARFÖR har vi inte gått sömnkurs tidigare. När vi frågat BVC efter råd så har de alltid skyllt på utvecklingssprång, tänder, syskon, förskola osv. Och uttrycket ”det blir bättre snart”.

Ingrid

mamma till pojke 2 år 2 mån

5/5

Nicholas har sedan nyfödd vaknat väldigt många gånger på nätterna och varit i stort behov av närhet vid insomning – vilket jag hoppades och trodde skulle bli bättre med tiden.. Men efter att ha läst omdömen ifrån kursen gick jag från ”det här kommer aldrig fungera” till att jag nu är golvad och överlycklig av resultatet hittills. Läggningarna går på 10-15 min totalt och sömnen känns lugn och trygg. Och att han dessutom lyckas somna om själv mitt i natten är långt över förväntan.

Jenny

mamma till flicka 4 år

5/5

Så alla som funderar, tveka inte! In och köp kursen, det är värt det!! Vi trodde vi hade testat allt! <3 Det är aldrig försent. Vår dotter är som sagt nästan 4 år nu! 

Carro

mamma till pojke 2 år 2 mån

5/5

Mindre än en månad efter vi startade sovträningen har vi en son som ropar jipie när det är dags att sova. Vi trodde aldrig att vår son skulle kunna sova själv i sin egen säng. Det är så fint att se hur trygg han blivit, att han somnar helt självständigt. Den här kursen är det bästa vi gjort, vi har fått tillbaka våra kvällar och nätter. Rekommenderar ALLA att testa ❤️

FAQ​

Vanliga frågor & Svar

Vi jobbar med flera olika tekniker, i 2–6 års kursen är det ytterligare nya sovträningstekniker som passar för äldre barn. Teknikerna baseras på föräldrar som har utmaningar med utdragna läggdagsprocesser, barnet kan/vill inte sova i egen säng eller har många uppvak mitt i natten och behöver stöttning utav föräldern. I 2–6 års kursen finns även en rad hjälpmedel för att underlätta sömnträningen. Man bestämmer själv vilken teknik som passar sitt barn.
Vi rekommenderar spjälsäng fram till 3 år, detta för att det kan vara svårare att få resultat för små barn i en öppen säng. Vill du ändå testa så gå kursen 5–24 mån men applicera teknikerna för öppen säng. Fungerar inte detta så kan du nyttja ”nöjd-kundgarantin” och istället få tillgång till den äldre kursen.
Det är ALDRIG för sent att jobba på sömnen. Det är såklart enklare ju tidigare man jobbar på sömnen men det finns flera 2,3,4 och 5 åringar som aldrig sovit bra som små barn och som äldre fortfarande känner sig osäkra i sin egen sömn. Vi får dagligen höra ifrån föräldrar hur kursen även hjälpt dessa barn till bättre sömn.
Alla barn har olika sömnbehov men generellt så handlar sömnträning mycket mer om förälderns inställning än barnets förmåga till sömn. I Sovande barns privatcoachningar så har vi 96% success rate att uppnå bättre eller en hel natts sömn. Det vanligaste är att man inte tror att det kommer gå och så att man ger upp, men med rätt typ av stöttning får de allra flesta barn en mycket bättre sömn.
Vissa rutiner gör att själva insomningen kan vara enkel men nattuppvaken ändå kvarstår. Kursen innehåller tips och tekniker för att komma ur nattuppvaken.

Allt före kl. 06.00 klassar vi som tidig morgon.

Vi ser ofta ett samband mellan barn som inte kan somna själv vid läggdags och som har tidiga morgnar. Tips och trix för att avhjälpa detta finns med i både 5-24 månaders och 2-6 årskursen.

Ja det kan man men vi skulle rekommendera att välja en mildare och mer gradvis metod och att göra små justeringar i taget. Vanligare större förändringar är t.ex. nytt syskon, flytt, börja förskolan etc.
Har du inte möjlighet till eget barnrum är det helt okej, det kan finnas vissa fördelar med eget rum särskilt efter 6 månader. Men det är inget krav att barnet måste sova i eget rum.

Kurser

Kom igång direkt

Är du redo för en förändring nu? Då rekommenderar vi att välja en onlinekurs som passar ditt barns ålder. Du får direkt tillgång till kurserna, börja titta och lyssna i mobilen eller via datorn.

En bra start​​

0-4 mån
Passar dig som vill få sömntips för att skapa rätt förutsättningar i tidig ålder och forma barnets sömn för att göra sömnen så enkel som möjlig.

Nu eller aldrig​​​

2-6 år
Det är aldrig för sent att ändra sömnvanor. Kursen passar äldre barn som forfrande kämpar med sömnen som sover i eller du önskar att barnet ska sova i egen öppen säng, hussäng eller madrass på golvet.

Dags för zzz

5-24 mån

Passar dig som vill lära dig mer om sömn och olika sovträningstekniker.

Barnet sover i eller du önskar att barnet ska sova i spjälsäng med 4 stängda sidor.

Nu eller aldrig​​

2-6 år​
Det är aldrig för sent att ändra sömnvanor. Kursen passar äldre barn som forfrande kämpar med sömnen som sover i eller du önskar att barnet ska sova i egen öppen säng, hussäng eller madrass på golvet.

Dags för zzz​​

5-24 mån​

Passar dig som vill lära dig mer om sömn och olika sovträningstekniker.

Barnet sover i eller du önskar att barnet ska sova i spjälsäng med 4 stängda sidor.

En bra start​​

0-4 mån
Passar dig som vill få sömntips för att skapa rätt förutsättningar i tidig ålder och forma barnets sömn för att göra sömnen så enkel som möjlig.